Breadcrumbs


Facebook profil


Facebook Image

Novi početnički tečaj


Upisi u tijeku za novu

POČETNIČKU GRUPU

 

Ljetni tečaj trbušnog plesa u Splitu


Više detalja na

TEČAJEVI


Članarina: 250 kn - broj mjesta je ograničen!


Prijave i info na broj: 095/871-57-67O meni

 

Ines MiočićInes Miočić

- rođena sam 22. kolovoza 1988.g. u Splitu. Ime Ines bi se na arapskom prevelo kao Inas (društvena). Interes prema plesu pojavio se u osnovnoj školi kada sam upisala u školu Jazz-baleta. Kroz srednju školu bavila sam se glumom u Gradskom Kazalištu Mladih - Split pod voditeljstvom Jolande Tudor kod koje sam naučila scensko izražavanje što mi je olakšalo nastupe pred publikom.


Ljubav prema trbušnom plesu nastala je 2006. godine kada sam iz radoznalosti upisala satove trbušnog plesa kod Renate Nime, poluarapkinje kod koje sam provela dvije godine učeći osnove i tehniku libanonskog trbušnog plesa. Plesnu naobrazbu nastavila sam kod različitih svjetskih i hrvatskih instruktora trbušnog plesa kao što su: Sadie, Aziza of Cairo, Suraiya Ibrahim, Mercedes Nieto, Anna Borisova, Aida Bogomolova, Yael Zarca, Shereen, Ozgen, Samara Hayat, Karim Nagi, Maryem, Osama Mimi Farag, Johanna, Nesrine, Jannah, Raqs Sara, Leila Oriental, Sabah Abuajaja, Jannika... od kojih sam učila drum solo tehnike, ali i različite plesne stilove (Raqs sharki, Egipatski pop, Shaabi, Tarab, Turski oriental, Saiidi, Beledi...) na radionicama održavanim u Hrvatskoj, Poljskoj, Sloveniji i Mađarskoj na koje i dalje nastavljam ići i konstantno dopunjavati i proširivati svoje plesno umijeće. Iako nisam učila izravno od nje kao svoju drugu učiteljicu smartam Aidu Jakuš, voditeljicu plesne škole Nefertiti iz Zagreba koja mi je uvijek odgovarala na sva pitanja o trbušnom plesu i savjetovala me. Uz kostime i haljine popunjavam i svoju kolekciju rekvizita za trbušni ples, pa plešem i sa veom, činelicama, lepezama s veom i Isis krilima. U svoje plesno iskustvo ubrajam i brojne javne nastupe gdje svojim plesom gledateljima dočaravam dašak mističnog Orijenta. Budući da sam kreativna osoba sama osmišljavam i stvaram individualne i grupne koreografije, a od 2011.g. kreiram i izrađujem vlastite kostime za trbušni ples.

U rujnu 2010.g. počela sam podučavati svoju prvu generaciju učenica kojima prenosim svoje znanje o trbušnom plesu, ali i o arapskoj kulturi i povijesti.

Ines Miočić i učenice

Želja mi je posjetiti Egipat i nadograđivati plesno iskustvo od izvornih egipatskih instruktora. Zadovoljstvo mi je svoje znanje i vještinu plesa prenositi na sve zaljubljenike u ovaj ples kroz nastupe, radionice, privatna podučavanja i tečajeve u svojoj školi trbušnog plesa.

Facebook PageVeličina teksta
Designed by Pas designs Copyright © 2011 Ines Miočić - All Rights Reserved